NWA CO3 2,75gr

€90.00


Εδώ έχουμε έναν εκπληκτικής ομορφιάς σε χόνδρους ανθρακούχο χονδρίτη της ταξινόμησης CΟ3 με χώρα ευρέσεως την Βορειοδυτική Αφρικήκαι την περιοχή Jrifia Boujdour , βάρους 2,75 γραμμαρίων.
Ο μετεωρίτης αυτός φέρει στην επιφάνειά του ένα μεγάλο επεξεργασμένο παράθυρο που έχει γίνει με ειδική επεξεργασία γυάλισμα στην μία πλευρά του μετεωρίτη, έτσι ώστε να επιτρέπει να έχουμε μία θαυμάσια παρατήρηση στο εσωτερικό του πιο αρχέγονου είδους μετεωριτών -τους ανθρακούχους χονδρίτες, όπου είναι εμφανείς πληθώρα από ωοειδούς & σφαιρικού σχήματος καθαρά μορφοποιημένους χόνδρους !!!
Βρέθηκε σύντομα μετά την πτώση του στην υπο-Σαχάρια Αφρική τον Ιανουάριο του 2016.
Οι Ανθρακούχοι Χονδρίτες αποτελούν το πιο αρχέγονο σε ηλικία υλικό μεταξύ των μετεωριτών και διατηρήθηκαν στην μορφή που τους βρίσκουμε από την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος . Χρονολογούνται έως και 4,568 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω, δηλ. περί τα 100 εκατομμύρια χρόνια πριν την δημιουργία του ήλιου, των βραχώδεις πλανητών αλλά και των κομητών, που έχουν δημιουργηθεί από το υλικό αυτό .
Λόγω της συμμετοχής μου σε παγκόσμια διεθνή ομάδα κυνηγών & συλλεκτών μετεωριτών μπορώ να τον προσφέρω σε αυτήν την μοναδική τιμή για την χώρα μας.............!!!!!!
Ο μετεωρίτης αυτός διατίθεται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας του υλικού του και με εγγύηση 100% ότι είναι αυθεντικός!!!!
Ως μέλος του IMCA (International Meteorites Collectors Association) # 1161 μπορώ να εγγυηθώ την αυθεντικότητα & την προέλευση του συγκεκριμένου πετρώματος.




Add to Cart

Product list View shopping cart