Χονδρίτης 17

€330.00


Πολύ συλλεκτικός λατυποπαγής Λιθομετεωρίτης Χονδρίτης με φρέσκια κρούστα σύντηξης που καλύπτει 100% της επιφάνειά του & με διακριτικό μεγάλο ανοιγμένο & γυαλισμένο παράθυρο στην μία του πλευρά για παρατήρηση. Παρουσιάζει έντονα συλλεκτικά χαρακτηριστικά βαθουλώματα στην επιφάνειά του (thumbprints) που προήρθαν μέσα από την πορέια του και το επιφανειακό λιώσιμο των υλικών του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας & που του προσδίδουν και μία ιδίαίτερη συλλεκτική αξία βάρος 99,84γρ.
Ο λατυποπαγής αυτός χονδρίτης αποτελεί μία σπάνια υποκατηγορία στους χονδρίτες επειδή τα χαρακτηριστικά στο μάτριξ του (μήτρα του πετρώματος) μας μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τις συνθήκες με τις οποίες δημιουργήθηκε ύστερα από σύγκρουση μετεωροειδών στην περιοχή της αρχικής τροχιάς του (Κύρια Ζώνη Αστεροειδών) μέσα στο Ηλιακό μας Σύστημα! Η δυναμική αυτή είναι αποτυπωμένη στις μαυροειδείς ''φλεβές'' που μπορούμε να παρατηρήσουμε στο μάτριξ του και που μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο επανασυγκωλήθηκε το αρχικό του υλικό μετά από συγκρουσεις με ταχύτητες της τάξεως των 15 χλμ. /δευτερόλεπτο....!!!!
Δυνατότητα δωρεάν παραλαβής από το κατάτημα του Μουσείου μας -Ιακωβίδου 27 -Πατήσια ή αποστολής με συστημένο κούριερ ή ΕΛΤΑ 15 € εντός Αττικής & κούριερ 20 € εντός Ελλάδος.

Download documentation



Add to Cart

Product list View shopping cart